En esta página utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso y nuestra política de cookies.OK | Más información
cat | cas
Seguiu-nos en
Casal Cultural de Mollet del Vallès

Programació Altres


EDITORIAL: Catifes de flors
CATIFES DE FLORS, ART EFÍMER PATRIMONI IMMATERIAL DE LA HUMANITAT

Encetem l’últim trimestre abans de les vacances, ple d’activitats i dies que no podem passar per alt. Donem les gràcies a les persones Sòcies per omplir el dia del Soci amb la seva presència i compromís. Vàrem tenir la oportunitat de ser-hi presents els 4 presidents vius del nostre Casal: en Josep Cot, na Noemí Fernández, l’Albert Adami i jo mateix.

Enguany, a més del 60 aniversari del Casal, celebrem el 30 aniversari del nostre grup catifaire: Catifaires del Casal. El Casal està integrat en la Federació Catalana de Catifaires, Federació de la qual n’és secretari en Josep Cot.
L’agost de 2023 vàrem signar a Barcelona, junt amb molts grups de diversos països, la petició per tal que Estats com Espanya, Bèlgica, Itàlia, Malta i Mèxic iniciessin davant la UNESCO la declaració de l’activitat catifaire com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.
El procés està iniciat i confiem que en l’horitzó dels anys 25-26, sigui una realitat. Orgull catifaire i de la contribució del nostre Grup Catifaire.

Aquest any a Mollet, la Mostra de catifes, Ou com balla, Trobada de puntaires i Mostra de tallers les farem el dia 26 de maig. Tenim un repte: Confegir 30 catifes des del Casal fins a l’avinguda de Jaume I. Segur que ho aconseguirem.
Necessitem PERSONES VOLUNTÀRIES que ens ajudin en aquest repte.

En aquest trimestre voldria destacar activitats que no són noves, però que van agafant més volada i amb propostes importants.

En primer lloc, el Festival Internacional de Teatre al carrer L’ARLEQUÍ.
Un Festival que neix de la iniciativa d’en Pau Segalés i el Casal Cultural. Fins l’any passat el principal recolzament era del Casal Cultural. En els anys de la pandèmia, es va seguir fent al nostre Jardinet, amb normes COVID i amb petit format. Sembla que aquests anys covid no conten a l’hora d’establir les edicions del Festival. La revista us dona la informació detallada de totes les nostres activitats.

Hi ha eleccions, el Casal Cultural és una institució plural i diversa, però els seus eixos fundacionals, i els seus estatuts marquen principalment dos objectius: La defensa de la Cultura i Llengua catalanes i la defensa del benestar i drets de la Gent gran. Per tant des del Casal Cultural animem a totes les persones que ens fan costat que tinguin aquests valors presents a l’hora de reflexionar al voltant del seu vot.
Compartim el lema d’Òmnium: Llengua, Cultura, País.

No oblidem els drets socials, ni els valors de l’ecologia.

Com sempre no podem estar-nos de condemnar el genocidi del poble Palestí i totes les guerres en curs.
Cal justícia i reparació.

Us animen a venir i participar en els nostres actes, i animar altri a fer se’n socis.

Salut i Casal

Compartir
© 2011-2021 - El Casal, Rambla Balmes 2 08100 Mollet del Vallès | Telèfon i Fax secretaria: 93 593 11 74 - 690 216 302 |
email: secretariat.elcasal@gmail.com